RK PAROCHIE VAN ONZE LIEVE VROUW KONINGIN VAN DE VREDE – AMSTERDAM                                 MAANDAG TM ZATERDAG 13-15 UUR EN NATUURLIJK OP ZONDAG

HOME  |   ADRES-CONTACT-LINKS |  VIERINGEN |   SACRAMENTEN  |   PREKEN |    CARITAS  |    BIDDEN   |   FOTO’S   |    HISTORIE |    KOREN

jac_0059.CR2kopie.jpg

Waarom een beeld van de Heilige Jacobus in de Vredeskerk?

Jij loopt niet het pad, maar het pad loopt jou’ zeggen pelgrims wel.

De kracht van een pelgrimstocht, zoals de bedevaart naar Santiago, bestaat er in dat hoewel zij een individuele onderneming is, iedere pelgrim zich onderdeel gaat voelen van een gemeenschap van mensen die het pad lopen en al eeuwenlang gelopen hebben.

Daarom is voor vrijwel alle pelgrims hun pelgrimstocht een meer dan indrukwekkende ervaring. En voor velen ook een sterk spirituele en religieuze ervaring. Eenmaal thuis gekomen is het niet altijd even makkelijk om de draad van het gewone leven weer op te pakken en om de ervaringen van de pelgrimstocht een plaats te geven.

NB: In bepaalde informatie over de pelgrimage staat vermeld dat pelgrims eventueel kunnen overnachten in de pastorie van de Vredeskerk. Dat is helaas niet meer mogelijk.

Er staat daar ook een contactpersoon genoemd die dat echter sinds enige tijd niet meer is.

www.santiago.nl

(website Nederlands Genootschap van Santiago)

www.mirjamopcamino.web-log.nl

www.wandelenvoorintegratie.nl