Vredeskerk    elke dag open

RK PAROCHIE VAN ONZE LIEVE VROUW KONINGIN VAN DE VREDE – AMSTERDAM                                 MAANDAG TM ZATERDAG 13-15 UUR EN NATUURLIJK OP ZONDAG

HOME  |   ADRES-CONTACT-LINKS |  VIERINGEN |   SACRAMENTEN  |   PREKEN |    CARITAS  |    BIDDEN   |   FOTO’S   |    HISTORIE |    KOREN

U groeten wij, Maria, koningin en moeder vol goedheid.
Bij u vinden wij het leven, de vreugde en de hoop.
Wij roepen u aan op onze pelgrimstocht.
Wees de lijdende mensheid nabij.
Gedenk ons, zie barmhartig op ons neer en leid ons door het leven naar Jezus, uw Zoon.
Moeder vol goedheid en liefde, heilige maagd Maria,
tot u nemen wij onze toevlucht.
Wees onze bescherming, heilige moeder van Jezus.
Wijs onze gebeden niet af als wij in nood zijn,
maar verlos ons uit alle gevaren,
gij glorierijke en gezegende maagd.

·         Zou graag een kaarsje willen opsteken voor mijn moeder die in mei 2012 is overleden. Haar uitvaart was in de Vredeskerk.   –Frans R.

Als jong meisje deed ik mijn eerste communie in de Vredeskerk in 1961 en was samen met mijn mama Ans Steenhorst-de Beer een aantal jaar lid van het kerkkoor. Mijn mama stichtte toen ook het kinderoperettegezelschap ‘De Vredeskinderen’ en bezorgde meer dan 100 kinderen een heerlijke tijd vol muziek, dans en toneelspel. In 1968 verhuisden wij met ons gezin naar Brussel. Mijn mama overleed in 2016 na een lange en moedige strijd tegen kanker. Tot aan haar dood heeft ze deel uitgemaakt van een koor en bleef ze jong van hart. Met haar in gedachten vraag ik Maria om steun voor alle kinderen en jongeren die nu in deze coronatijd moeten opgroeien zonder de helende kracht van dans, zang en toneel op en naast een podium. Moge hun en ons dagelijks leven opnieuw zonder angst voor en door het virus ten volle geleefd worden!

Onze vader, zoon en heilige geest, vergeving en genezing voor allen op moeder aarde, amen!! Alle goeds en lieve dank, Akemi

Voor de gezondheid van de mensen, dat het C-virus eindelijk minder macht zal hebben. Voor mijzelf, als dat mag, die door een hele zware tijd ga, waarin ik zoek naar kracht en verbetering.

Voor alle mensen in de wereld die in nog veel slechtere omstandigheden zijn dan wij nu, met onze beperkingen door Corona. Laten we ons ook aan hen spiegelen, die al langer en meer lijden en vechten dan wij. Amen.

Een kaars voor Nicky Verstappen. Rust zacht lief kind. En een kaars voor zijn nabestaanden. Moge God hen de kracht geven om dit afschuwelijk verlies re dragen.

Heilige Maria, ik wil graag een kaarsje opsteken voor mijn lieve vriendin Lenie die nu in het OLVG ligt. Geef haar kracht en liefde.  Moge zij niet lijden en als het niet meer gaat vredig en in rust heengaan.

Lieve God, ik vraag om uw bescherming voor Rinus, die zich niet bewust van zijn ziekte, opgenomen is in het OLVG, dat hij met al zijn vragen bij U terecht kan.

Wilt u een kaarsje opsteken? Mail dan hier uw intentie