RK PAROCHIE VAN ONZE LIEVE VROUW KONINGIN VAN DE VREDE – AMSTERDAM                                 MAANDAG TM ZATERDAG 13-15 UUR EN NATUURLIJK OP ZONDAG

HOME  |   ADRES-CONTACT-LINKS |  VIERINGEN |   SACRAMENTEN  |   PREKEN |    CARITAS  |    BIDDEN   |   FOTO’S   |     HISTORIE |    KOREN

Jongeren Vredeskerk

Wat is er voor de kinderen basisschoolleeftijd?

Eén keer per maand op zaterdagmiddag, 17.00-18.00 uur zijn er bijeenkomsten voor alle kinderen, voorafgaand aan de familiemis, 18.30 uur. Voor deze mis worden alle kinderen (alle leeftijden), hun ouders, opa’s en oma’s en belangstellenden van harte uitgenodigd.

Data: 18 september, 16 oktober, 27 november en 18 december.

17.00-18.00 uur les , 18.30 uur familiemis

De kindergroepen van de catechese zijn naar leeftijd ingedeeld. Ze komen in hun eigen ruimte met eigen begeleiding bij elkaar.

Leeftijd tot 7 jaar. Deze jongste groep wordt op speelse wijze vertrouwd gemaakt met de  ‘familie’ van de kerk. De bijeenkomsten worden zo veel mogelijk gekoppeld aan de feestdagen van het kerkelijk jaar, zoals Advent, Kerstmis, Palmpasen, de 40- dagentijd, de Goede Week en Pasen, enz.

Leeftijd 7-10 jarigen. Voor hen worden thema’s uit de bijbel, de geloofsleer aan de tijd van vandaag gerelateerd. Wat hebben de teksten ons vandaag te zeggen? Wat kunnen wij er in ons dagelijks leven mee? Hoe denk jij erover?

In deze leeftijd wordt meestal de voorbereiding op de Eerste H. Communie gedaan. Voor kinderen die dit sacrament willen ontvangen is er, naast deelname aan de algemene catechese, een aanvullend programma enkele weken voor het ontvangen van het sacrament. De 1e HC viering zal op Sacramentsdag (meestal begin juni) plaatsvinden. We vieren dit samen met de Filipijnse gemeenschap El Shaddai.

Leeftijd vanaf 10 a 11 jaar. Voor deze leeftijdscategorie is er een eigen programma. Verdieping, en ook de mogelijkheid tot voorbereiding tot het sacrament van het Vormsel. Ook zullen zij de hoogtijdagen van het kerkelijk jaar volgen en hun eigen bijdrage daarin kunnen leveren. Bijv. Goede Vrijdag. Daarnaast behoren excursies Bavo kathedraal, Onze Lieve Vrouw ter Nood te Heiloo tot de mogelijkheden.